Sinterklaas
Loempia met appel, rozijnen en peperkoek
van Jeroen de Pauw
van Jeroen de Pauw
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- Solo Vloeibaar
- 4 appels (Jonagold)
- 4 sneetjes peperkoek
- 2 eetlepels rozijnen
- 5 eetlepels suiker
- 8 loempiavellen (filodeeg, brickdeeg)
- honing
- 25 cl room
- 1 theelepel kaneelpoeder
- Snij de geschilde appels en de peperkoek in gelijke, kleine blokjes.
- Bak de blokjes in wat Solo Vloeibaar. Strooi er de rozijnen en 2 eetlepels suiker over. Bak de appels mooi bruin en gaar.
- Leg de loempiavellen open en bestrijk de randen met honing. Zo kun je ze mooi dichtplooien.
- Vul de vellen met enkele lepels van de appelmix en plooi ze mooi dicht in de vorm van een loempia.
- Leg de loempia’s op bakpapier in de oven en bak op 180 °C.
- Klop de room samen met de rest van de suiker en de kaneel tot slagroom.
- Schik de loempia op een bord en schep er wat kaneelroom bij.
