use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Loempia met appel, rozijnen en peperkoek
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Loempia met appel, rozijnen en peperkoek

Loempia met appel, rozijnen en peperkoek

van Jeroen de Pauw

van Jeroen de Pauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Solo Vloeibaar
  • 4 appels (Jonagold)
  • 4 sneetjes peperkoek
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 5 eetlepels suiker
  • 8 loempiavellen (filodeeg, brickdeeg)
  • honing
  • 25 cl room
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de geschilde appels en de peperkoek in gelijke, kleine blokjes.
  2. Bak de blokjes in wat Solo Vloeibaar. Strooi er de rozijnen en 2 eetlepels suiker over. Bak de appels mooi bruin en gaar.
  3. Leg de loempiavellen open en bestrijk de randen met honing. Zo kun je ze mooi dichtplooien.
  4. Vul de vellen met enkele lepels van de appelmix en plooi ze mooi dicht in de vorm van een loempia.
  5. Leg de loempia’s op bakpapier in de oven en bak op 180 °C.
  6. Klop de room samen met de rest van de suiker en de kaneel tot slagroom.
  7. Schik de loempia op een bord en schep er wat kaneelroom bij.
Met bladerdeeg krijg je een soort rijke appelflap. Dien warm op met een bolletje ijs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.