Mascarponetaart met mandarijntjes, geparfumeerd met mandarine napoleon
Mascarponetaart is een heerlijk alternatief voor tiramisu: perfect als je een dessert met mascarpone wil maken, maar wel verrassend uit de hoek wil komen.
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 40 g bloem
- 100 g suiker + 3 eetlepels suiker
- 4 el mandarine napoleon
- 1 pakje bladerdeeg
- 2 blikken mandarijntjes (350 g)
- 8 lange vingers boudoirs
- 500 g mascarpone
- 3 eieren
- 1 eetlepel citroensap
- 2 zakjes vanillesuiker
- Verkruimel de lange vingers en giet de mandarijnen zorgvuldig af.
- Leg het deeg (met het bakpapier) in een taartvorm en prik er met een vork enkele gaatjes in.
- Bestrooi met de verkruimelde lange vingers.
- Meng de mascarpone met de 3 eieren, bloem, 100 g suiker, vanillesuiker, het citroensap en 2 eetlepels mandarine napoleon.
- Bedek de taart met het mascarponemengsel en leg daarop de schijfjes mandarijn.
- Overgiet het geheel vervolgens met nog enkele eetlepels mandarine napoleon.
- Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200° C gedurende 30 à 35 minuten.
- Bestrooi de taart vervolgens met 2 à 3 eetlepels suiker en laat bruin worden in de oven gedurende 5 minuten.
- De mascarpone moet bij het opdienen goed opgestijfd zijn.
