use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Meloen- en mascarponetaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Meloen- en mascarponetaart

Meloen- en mascarponetaart

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    10 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g bloem
  • 125 g Solo
  • 50 g suiker
  • 1 ei
  • 2 blaadjes gelatine
  • 80 g suiker
  • 250 g mascarpone
  • 800 g meloen
  • 2 eieren

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng de bloem met de suiker, kneed er de Solo door en voeg dan het ei toe.
  2. Bekleed een vorm met het deeg.
  3. Prik de bodem in met een vork en bak hem 15 à 20 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven.
  4. Laat de gelatine weken in een bodempje water.
  5. Meng ondertussen de mascarpone met de suiker.
  6. Klop de eieren luchtig op en voeg ze bij de kaas.
  7. Laat de gelatine smelten in de microgolfoven en roer ze eronder.
  8. Giet de bereiding in de taartvorm.
  9. Pel en ontpit de meloen, verdeel in bolletjes en schik deze op de taart.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.