Noodlesoep met Thaise kruiden
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- fijngesneden bosuitjes en taugé voor de garnituur (naar keuze)
- 2 bouillonblokjes Knorr Finesse Vis
- 0.5 kopje koriander
- 0.5 paprika, rood fijngesneden
- 1 eetlepel rijstazijn
- 30 g rijstvermicelli, 1 keer gebroken en een beetje samengedrukt
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 koffielepels sojasaus
- 4 teentjes knoflook, fijngesneden
- 0.5 koffielepel Thaise chilisaus
- 750 g verse Chinese kool, fijngesneden
- 1 eetlepel verse gember, geschild en in stukjes gesneden
- 2 koffielepels vissaus
- 1 l water
- Breng in een grote kookpot het water, de bouillonblokjes, de knoflook, de gember, de vissaus, de sojasaus, de sesamolie, de chilisaus en de rijstazijn aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat gedurende tien minuten zachtjes koken.
- Voeg de vermicelli toe en laat nog twee minuten zachtjes koken of totdat de vermicelli gaar zijn.
- Verdeel de groenten in vier gelijke porties in diepe soepkommen.
- Giet de bouillon met een grote opscheplepel over de verse groenten.
- Garneer met de verse gehakte koriander en de stukjes bosui en de taugé.
