use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Pasta met mosselen en gebakken Mediterrane groenten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Pasta met mosselen en groenten

Pasta met mosselen en gebakken Mediterrane groenten

Lekker zuiders, deze pasta met mosselen. Een snel en voedzaam gerecht waar al je gasten van genieten. Maak jij 'm ook vanavond?

Deze pasta met mosselen en gebakken Mediterrane groenten smaakt verrukkelijk. En heeft tal van variatiemogelijkheden. Voeg eens champignons toe of vervang de paprika door prei.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 kg mosselen in schelp
  • 1 mespunt versgemalen peper
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 g kleine trostomaten
  • 15 g basilicum
  • 1 el Becel Original (10 g)
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 150 g volkoren fusilli pasta

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Spoel en controleer de mosselen, gooi kapotte mosselen en mosselen die niet sluiten weg. Doe ze in een grote kookpot en bestrooi met peper naar smaak. Kook de mosselen met de deksel op de pot gedurende 5 tot 8 min. gaar. Schud ze halverwege de bereidingstijd 1 maal om. Houd een paar mosselen in schelp apart voor de garnering en neem de rest van de mosselen uit de schelpen.
  2. Pel en snijd de ui in dunne partjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in lange dunne repen. Was de tomaten en snijd ze in dunne partjes. Houd de helft van de basilicum apart en snijd de rest in dunne reepjes.
  3. Verhit de Becel Original in een sauteerpan en fruit de ui al omscheppend 3 min. Voeg de knoflook, de paprikarepen en de oregano toe en bak ze al omscheppend in ca. 7 min. gaar.
  4. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de tomaat met de gesneden basilicum en peper naar smaak door elkaar.
  5. Warm de mosselen kort met de groenten mee. Giet de pasta af en schep de groenten met de mosselen en peper naar smaak erdoor. Garneer met de blaadjes basilicum en de achtergehouden mosselen in schelp en serveer met de tomatensalade.
Wil je restjes van meerdere soorten pasta gebruiken voor je pasta met mosselen? Kook ze dan niet samen in één pot: de kooktijd kan verschillen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.