use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Roerbak van vis, tomaten, paprika en courgettes met aardappelpuree
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Roerbak van vis en groenten

Roerbak van vis, tomaten, paprika en courgettes met aardappelpuree

Een roerbak van vis, paprika en courgettes. Geserveerd met aardappelpuree.

Een roerbak van vis, paprika, cherrytomaatjes en courgettes. Geserveerd met zelfgemaakte aardappelpuree. Dit recept kunt u ook gemakkelijk in de oven bereiden.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 800 g geschilde kruimige aardappel
  • 400 g stevige visfilet (tilapia of pangasius)
  • 2 paprika's (groen en geel)
  • 400 g courgettes
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 10 sprieten bieslook
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 60 g Becel Bakken & Braden
  • 1 mespunt peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd intussen de vis in stukjes van 3 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen. Was de courgettes en snijd ze in dikke plakken en halveer ze. Halveer de cherrytomaatjes. Knip de bieslook fijn.
  3. Giet de aardappelen af en vang 50 ml van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met 1/3 deel van het bouillonketeltje, het opgevangen kookwater, 30 g van de Becel en de helft van het bieslook. Breng op smaak met peper. Leg het deksel op de pan en zet opzij.
  4. Verhit 30 g van de Becel Bakken & Braden in een ruime sauteer- of koekenpan. Voeg de paprikarepen en de courgette toe en roerbak 4 minuten. Voeg de tomaatjes toe en roerbak nog 2 minuten. Schuif de groenten aan een kant van de pan of wok en bak de vis 3 minuten voorzichtig omscheppend. Voeg de rest van het bouillonketeltje, 100 ml water en de rest van de bieslook toe. Roer totdat het bouillonketeltje gesmolten is. Breng op smaak met peper en verwarm nog 1 minuut.
  5. Verdeel de puree met de groenten en de vis over 4 borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.