hoofdgerecht
Roerbak van vis, tomaten, paprika en courgettes met aardappelpuree
Een roerbak van vis, paprika, cherrytomaatjes en courgettes. Geserveerd met zelfgemaakte aardappelpuree. Dit recept kunt u ook gemakkelijk in de oven bereiden.
Een roerbak van vis, paprika en courgettes. Geserveerd met aardappelpuree.
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 800 g geschilde kruimige aardappel
- 400 g stevige visfilet (tilapia of pangasius)
- 2 paprika's (groen en geel)
- 400 g courgettes
- 200 g cherrytomaatjes
- 10 sprieten bieslook
- 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
- 60 g Becel Bakken & Braden
- 1 mespunt peper
- Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd intussen de vis in stukjes van 3 cm. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen. Was de courgettes en snijd ze in dikke plakken en halveer ze. Halveer de cherrytomaatjes. Knip de bieslook fijn.
- Giet de aardappelen af en vang 50 ml van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met 1/3 deel van het bouillonketeltje, het opgevangen kookwater, 30 g van de Becel en de helft van het bieslook. Breng op smaak met peper. Leg het deksel op de pan en zet opzij.
- Verhit 30 g van de Becel Bakken & Braden in een ruime sauteer- of koekenpan. Voeg de paprikarepen en de courgette toe en roerbak 4 minuten. Voeg de tomaatjes toe en roerbak nog 2 minuten. Schuif de groenten aan een kant van de pan of wok en bak de vis 3 minuten voorzichtig omscheppend. Voeg de rest van het bouillonketeltje, 100 ml water en de rest van de bieslook toe. Roer totdat het bouillonketeltje gesmolten is. Breng op smaak met peper en verwarm nog 1 minuut.
- Verdeel de puree met de groenten en de vis over 4 borden.
