Pastinaaksoep met gebakken boschampignons
Met deze pastinaaksoep met gebakken boschampignons zet je een feestelijk voorgerecht op tafel. Gemaakt van groenten met heel veel smaak als prei, pastinaak en ui en gegarneerd met gebakken gemengde champignons past deze heerlijke soep heel goed in een uitgebreid kerstdiner!
Wil je iets maken met vergeten groenten? Dan is deze pastinaaksoep een heerlijke keuze. Een feestelijk recept dat altijd in de smaak valt.
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 500 g pastinaak
- 2 kruimige aardappelen
- 2 uien
- 2 preien
- 400 g champignons (gemengd)
- 30 g Solo margarine voor Bakken en braden
- 2 l verse groentebouillon
- 200 ml slagroom
- ½ bosje peterselie, gehakt
- versgemalen peper
- 2 el bloem
- Extra nodig: staafmixer
- Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui, snijd het wit van de prei in ringen. Verwarm de Solo in een grote pan en fruit de groenten. Blus met de bouillon.
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg ze bij de soep en kook gaar in ± 20 minuten. Pureer de soep met de mixer. Roer er de room door en breng op smaak met zout en peper.
- Wentel de schoongemaakte champignons even door wat bloem. Bak ze krokant in Solo en kruid met peper en zout.
- Serveer de soep in kommetjes. Lepel er wat champignons op en strooi er de gehakte peterselie over. Lekker met stokbrood of croutons (zie tip).
