Pizza met Provençaalse groenten en tonijn
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 1 blik tonijn op olie (uitgelekt)
- 50 g gemalen gruyère
- 50 g parmesan
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 tomaten
- 12 zwarte olijven
- tijmpoeder
- 5 g zout
- 1 scheutje melk
- 3 dl lauw water
- 15 g gist
- 350 g bloem
- 80 cl Bertolli extra vergine
- Laat de gist oplossen in de lauwe melk.
- Doe de bloem in een menkom van een mengtoestel.
- Op een kleine snelheid vermengen met lauw water, gist, olijfolie en zout. Verwijder het deeg uit de mengkom en bewerk een tiental minuten op een ingebloemde werktafel tot het deeg elastisch is.
- Laat 1 u 30 minuten onder een doek rijzen op een warme plaats zonder tocht.
- Verdeel in 12 porties.
- Rol het deeg uit in ronde platte vormen van ongeveer 6 cm diameter.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Leg de tonijn op het deeg , snipper de paprika's de tomaten en de olijven en verdeel ze eroveren.
- Strooi er de tijm, de gemalen gruyère en parmezaan over.
- Bak ongeveer 15 minuten in de oven.
