use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Portobello-champignons gevuld met gehakt, pijnboompitten en zuiderse kruiden
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Portobello-champignons gevuld met gehakt, pijnboompitten en zuiderse kruiden

Portobello-champignons gevuld met gehakt, pijnboompitten en zuiderse kruiden

Brochettes, kippenbillen en worstjes zijn altijd populair op je barbecue. Maar deze gevulde portobello champignons met gehakt worden in 1-2-3 dé zomerhit op je grill!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g Solo
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el peterselie
  • 0.5 tl grof zeezout
  • 350 g runds/ varkensgehakt
  • 2 el verse tijm
  • 2 el verse rozemarijn
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 100 g geroosterde pijnboompitten
  • 4 grote portobello-champignons
  • 1 el Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereid de Solo-kruidentopping. Doe de Solo in een kom. Pel en snipper de knoflook en hak de peterselie fijn. Voeg ze toe aan de Solo. Meng alles goed met een vork en kruid met peper en grof zeezout.
  2. Doe het gehakt in een kom. Ris de tijm- en rozemarijnblaadjes van de takjes,
  3. hak ze fijn met een scherp mes en meng ze onder het gehakt.
  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en voeg ze toe aan het gehakt. Pel en snipper de sjalot fijn en meng hem samen met het ei onder het gehakt. Roer goed om en kruid af met peper en zout.
  5. Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Wrijf elk champignonhoedje in met Solo vloeibaar. Schik ze met de uitholling naar boven op een schaal en verdeel er het gehaktmengsel over.
  6. Laat de champignons op een matig hete barbecue in twintig minuutjes gaarbakken. Werk net voor het opdienen af met een lepeltje van de Solo-kruidentopping.
Is je BBQ-vuur te heet? Leg de champignons op een grilschaal aan de zijkant van je barbecue, zo kunnen ze rustig bakken tot het gehakt voldoende gegaard is.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.