Quiche met geitenkaas en venkel
In deze lekkere quiche met geitenkaas verwerken we venkelknol, wortels en kervel. De heerlijke anijs-achtige smaak van de venkel en de kervel combineren goed met de zoete smaak van de wortels en de geitenkaas. De graanmosterd geeft een lekkere twist aan dit quiche recept.
Wat smaakt deze quiche met geitenkaas en venkel heerlijk fris! Zalig na een lange werkdag, of wanneer je bezoek over de vloer krijgt.
Geef score
Voorbereiding
Porties

- 1 rol kruimeldeeg (koelvak) à 230 g
- 1 venkelknol
- 1 handvol verse kervelbladeren
- 1 bussel jonge wortels
- 4 eieren
- 1 flesje Solo Crèmefine Licht
- 1 el graanmosterd
- versgemalen peper
- zeezout
- 150 g zachte verse geitenkaas
- Extra nodig: Quichevorm en bakbonen
- Verwarm de oven voor tot 160 °C. Leg het kruimeldeeg in een quichevorm. Bekleed het deeg met bakpapier en doe er bakbonen in. Bak deze 10 tot 15 minuten. Verwijder de bakbonen met het bakpapier.
- Maak de venkel schoon en snijd de knol in stukjes. Hak de kervel fijn. Maak de wortels schoon.
- Klop de eieren los met de Solo Crèmefine Cuisine en mosterd en kruid met peper en zout. Schenk in het deeg en verdeel er de venkelstukjes en kervel over.
- Snijd de geitenkaas overlangs door en leg de plakken op de vulling. Verdeel de worteltjes erover. Bak de quiche met geitenkaas ca. 35-40 minuten in de oven (of volg de bakinstructies op de verpakking).
