Snelle Calzone met gehakt
Met deze snelle pizza calzone zet je een verrassende variatie op de pizza op tafel. Zo serveer je een bijzondere pizza calzone.
Mamma mia… iédereen is fan van huisgemaakte pizza! Verras vandaag met deze snelle calzone met gehakt en smeuïge mozzarellabolletjes.
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 4 champignons
- 0.25 groene paprika
- 2 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 2.5 el Solo margarine
- 100 g gemengd gehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 dl tomatenblokjes in blik
- 1 tl suiker
- 1 rol pizzadeeg
- 100 g mini mozzarellabolletjes
- 5 takjes verse oregano
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snijd de schoongemaakte champignons in schijfjes en de paprika in fijne blokjes. Hak de tijm en rozemarijn fijn.
- Verhit een eetlepel Solo margarine in een pan en bak er het gehakt “rul” in. Kruid met peper, zout en de tijm en rozemarijn.
- Pel en halveer de knoflook. Verhit een tweede pan met een eetlepel Solo margarine en stoof er de knoflook in aan. Voeg er de tomatenblokjes bij, samen met de suiker en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus even inkoken op zacht vuur en verwijder dan de knoflook.
- Rol het pizzadeeg uit en snijd inkepingen in de zijkanten. Verdeel het gebakken gehakt over de middenstrook van de pizza. Lepel de kruidige tomatensaus erover en verdeel er de uitgelekte mozzarellabolletjes, de paprika en de champignons over. Werk af met blaadjes verse oregano en ‘vlecht’ de pizza dicht.
- Bestrijk met een beetje gesmolten Solo margarine en bak de pizza calzone zo’n 20 min in de voorverwarmde oven.Neem uit de oven en serveer direct.
