use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Suikerkoekjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Suikerkoekjes

Suikerkoekjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    29 min
  • Porties
     
    20 porties

Ingrediënten
 

  • Voor de koekjes:
  • 225 g Solo Patisserie
  • 200 g suiker
  • 1 ei
  • 2 tl vanille-extract
  • 325 g gewone bloem
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 0.25 tl zout
  • bakplaten
  • Voor de decoratie (optioneel):
  • 200 g glazuursuiker/ poedersuiker
  • gekleurde hagelslag

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Voor de koekjes:
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C (gasstand 5) en vet enkele bakplaten in met wat Solo.
  3. Neem een grote kom en klop de Solo en de suiker gedurende 3 minuten op met een elektrische mixer tot het mengsel een licht en luchtig geheel wordt.
  4. Voeg het ei en het vanille-extract toe. Vergeet niet om de restjes aan de zijkanten van de kom goed af te schrapen en mee te mengen in het geheel. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout eraan toe en meng net lang genoeg tot het beslag voldoende gemengd is (roer dus zeker niet meer dan nodig).
  5. Neem met lichtjes ingebloemde handen stukjes deeg ter grootte van een walnoot en kneed er balletjes mee. Plaats ze op de bakplaat op ongeveer 8 cm van elkaar. Duw de balletjes zachtjes plat tot je cirkels krijgt met een diameter van ongeveer 6 cm. Maak nu hartjes van deze cirkels door onderaan elke cirkel een punt te vormen, en bovenaan in het midden een insnijding te maken.
  6. Bak de koekjes gedurende 12 tot 14 minuten tot de randen goudgeel gebakken zijn. Laat ze gedurende 2 minuten afkoelen op een rooster, neem de koekjes vervolgens van de bakplaat en laat ze volledig afkoelen.
  7. Voor de decoratie (optioneel):
  8. Om de koekjes te decoreren, voeg je 4 theelepels water toe aan de glazuursuiker/ de poedersuiker en meng je tot je een stevige glazuurlaag krijgt. Indien gewenst kun je ook kleurstof toevoegen.
  9. Breng het glazuur op de koekjes aan en voeg er gekleurde hagelslag aan toe.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.