Tomatenroomsoep met balletjes
De nr. 1 soep van zowat alle Belgen? Tomatenroomsoep met balletjes, natuurlijk! Met dit klassieke recept zet je in minder dan een uurtje een heerlijk smeuïge soep op tafel. Iedereen happy!
De nr. 1 soep van zowat alle Belgen? Tomatenroomsoep met balletjes, natuurlijk! Met dit klassieke recept zet je in minder dan een uurtje een heerlijk smeuïge soep op tafel. Iedereen happy!
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 2 takken selder
- 2 wortelen
- 4 eetlepel Solo margarine
- 2 eetlepels tomatenconcentraat
- 1 l water
- 1 boeketje tijm en laurier
- 2 blokjes kipbouillon
- 125 ml kookroom
- 6 tomaten
- 3 uien
- 1 aardappel
- 0.5 teentje knoflook
- 1 snuifje paprikapoeder
- 250 g varkensgehakt
- 250 g kalfsgehakt
- suiker
- 1 oudbakken pistolet
- zout
- 1 ei
- 1 ui (fijngehakte)
- peper
- muskaatnoot
- Maak de groenten schoon, was ze en snij ze vervolgens in stukken van 3 tot 4 cm.
- Laat in een kookpan de Solo smelten, doe het deksel erop en laat de groenten een tiental minuten slinken.
- Voeg het tomatenconcentraat, 1 liter water en bouillonblokjes toe en kruid matig.
- Breng aan de kook en laat 25 minuten doorkoken.
- Mix de soep en zeef indien nodig. Kruid nog wat bij en voeg naar eigen smaak suiker toe. Roer de kookroom door de soep.
- Laat de pistolet weken in water tot hij goed vochtig is, knijp het overtollige vocht eruit en hak fijn.
- Doe het gehakt, de gehakte ui, de pistolet, het zout, de peper de look en het snuifje paprikapoeder en muskaat in een grote pot.
- Doe er het ei bij. Meng goed om een homogene vulling te bekomen en breng zo nodig verder op smaak.
- Maak nu de balletjes. Maak daarbij regelmatig je handen nat om gemakkelijker te werken.
- Pocheer ze in een bodempje water. Reken 4 tot 5 minuten kooktijd.
- Verdeel de balletjes over de borden met soep.
