use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vijgen op meringuegebak
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vijgen op meringuegebak

Vijgen op meringuegebak

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    45 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 eiwitten
  • 300 g bloemsuiker
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels gegrilde amandelschilfers
  • 100 g amandelpoeder
  • kaneelpoeder
  • 100 g verse kaas
  • 1 dl room
  • 8 verse vijgen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Klop de eiwitten zeer stijf op en roer er beetje bij beetje de suiker bij.
  2. De eiwitten moeten stijf en glanzend zijn.
  3. Spatel er het amandel- en kaneelpoeder door.
  4. Verdeel de bereiding in 4 koeken op een stuk bakpapier en laat in de op 160° C voorverwarmde oven bakken.
  5. Klop de room half op met de suiker en roer door de verse kaas.
  6. Snijd de vijgen in stukken.
  7. Verdeel op de borden een spiegeltje verse kaas en schik er enkele stukjes vijgen op.
  8. Schik er een gebak op en werk af met de enkele lepels verse kaas, de rest van de stukken vijgen en versier met de amandelschilfers.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.