use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Wildbouillon met gemengde paddestoelen en krokante wildham
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Wildbouillon met gemengde paddestoelen en krokante wildham

Wildbouillon met gemengde paddestoelen en krokante wildham

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    40 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine hazenbout of 250 g wildpoelet
  • 2 Knorr Bouillonketeltjes Groenten
  • 4 plakjes rauwe wildham
  • 200 g gemengde paddestoelen
  • 2 el grof gehakte peterselie
  • 4 el zoete sherry of 2 el balsamicoazijn
  • Extra: bakpapier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Pel en snijd de knoflook en het uitje in stukjes. Leg het vlees in een diepe pan. Voeg 1 ¼ l koud water toe en breng het aan de kook. Schep het schuim eraf. Roer de knoflook, ui en de Bouillonketeltjes erdoor. Zet het vuur heel laag en laat de bouillon 4 uur zachtjes trekken.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 120°C. Leg de plakjes ham naast elkaar op een velletje bakpapier op een rooster en laat ze in de hete oven in 30-40 minuten drogen en knapperig worden.
  3. Maak de paddestoelen schoon en hak ze grof. Zeef de bouillon boven een andere pan. Haal het vlees uit de zeef en snijd het in kleine stukjes. (Rest van de ui en knoflook in de zeef wordt verder niet meer gebruikt.)
Bereiding
  1. Breng 5 minuten voor het eten de bouillon aan de kook. Voeg de sherry of balsamico azijn, het in stukjes gesneden vlees en de paddestoelen toe en verwarm de bouillon nog een paar minuten op een laag vuur.
  2. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep de soep in 4 kommen, strooi de peterselie erover en leg de krokante wildham erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.