hoofdgerecht
Winterse ovenschotel met spek, aardappelen en prinsessen
Zo'n goeie winterse ovenschotel met spek een aardappelen: niets dat beter smaakt als het buiten lekker koud is. Maak zeker genoeg, want hier wil je morgen nog van smullen.
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 500 g fijne prinsessenbonen
- 2 dl light room
- 1 kg aardappel (in schijfjes gesneden)
- 600 g gerookte spekblokjes
- 4 tomaat
- 250 g gemalen emmental
- 2 eetlepels Solo
- Kook de aardappelschijfjes en de bonen apart in water tot ze beetgaar zijn.
- Bak de spekblokjes tot ze lichtbruin kleuren.
- Snij de tomaten in blokjes van 1 cm.
- Smeer een ovenschotel in met Solo en vul die met een laag aardappelen, een laag spek en een laag bonen. Verdeel de tomatenstukjes over de schotel.
- Giet er de Solo Vloeibaar over en plaats de schotel 20 minuten in de microgolfoven.
- Bestrooi de ovenschotel met de gemalen kaas en zet hem nog enkele minuten onder de grill in de traditionele oven (microgolfoven kan ook) tot de kaas goudbruin is.
