Zeeduivel met bacon op pittige tomaten-pastasalade
Geef score
Kooktijd40 min
Porties

- 4 zeeduivelfilets (200 g /stuk)
- 1 el mosterd van Dijon
- 4 blaadjes salie
- 4 sneetjes bacon
- 2 el Solo vloeibaar
- 250 g kerstomaatjes
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 1 bosje radijzen
- 1 bosje lente-ui
- 500 g vlinderpasta (farfalle)
- 4 takjes tijm
- 1 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Besmeer de zeeduivelfilets met behulp van een keukenpenseel lichtjes met mosterd. Leg er een blaadje salie op en omwikkel elke filet met een sneetje bacon.
- Snijd de kerstomaatjes in tweeën en de radijsjes in fijne schijfjes. Pel en snipper de rode ui en snijd de lente-ui fijn. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten (het middenste gedeelte) en snijd hem in kleine stukjes.
- Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en bak de zeeduivelfilets een minuutje aan elke kant. Smeer een ovenschaal in met een eetlepel Solo vloeibaar. Leg hier de filets in, voeg enkele takjes tijm toe en gaar een tiental minuutjes verder in de oven.
- Kook de vlinderpasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel na onder koud water en laat uitlekken. Meng er de radijsjes, de kerstomaatjes, de komkommer, de rode ui en het lente-uitje onder. Voeg de olijfolie en een de wijnazijn toe, kruid bij met peper en zout en meng alles voorzichtig door elkaar tot een bonte salade.
- Leg op elk bord een bedje van de pastasalade en leg er een gebakken visfilet bovenop. Werk eventueel af met wat verse tijm.
