voorgerecht
Curry van scampi
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 2 korianderwortels
- 4 eetlepels Solo Vloeibaar
- 4 koffielepel groene kerriepasta
- 20 scampi gepeld
- 2 eetlepel vissaus
- 4 eetlepel ongezoete, gecondenseerde melk
- 1 pakje bosuitjes
- 2 eetlepels suiker
- 2 teentjes knoflook
- 2 takken bleekselderij
- 5 dl kokosmelk
- 2 ui
- 1 koffielepel(s) kerrie poeder
- 1 koffielepel(s) kurkuma (poeder)
- 1 pakje verse koriander
- Plet de knoflook met de korianderwortels fijn in een vijzel.
- Verhit de Solo Vloeibaar in de wok en roerbak er de groene kerriepasta, de geplette knoflook en korianderwortels in gedurende ongeveer 3 minuten, tot alle aroma's vrijkomen.
- Doe er het kerrie- en kurkumapoeder bij, samen met de kokosmelk en breng aan de kook.
- Voeg nadien de suiker, de vissaus en de melk toe en laat gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Meng de bosuitjes onder de bereiding, samen met de ui, de scampi's en de bleekselderij en laat nog gedurende 30 seconden zachtjes sudderen.
- Schep de inhoud van de wok op een schotel, lepel er de saus over en bestrooi met verse blaadjes koriander.
