hoofdgerecht
Curry van garnalen op Indische wijze
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 40 g Solo
- 2 eetlepels Indische kruidenmengeling
- 1 bosje koriander
- fijngestampte cashewnoten
- 50 g yoghurt
- 600 g reuzengarnalen
- 2 teentjes look
- 1 ui
- 2 eetlepels citroensap
- 500 g gepelde en ontpitte tomaten
- Pel de garnalen maar behoud de staart en fruit ze met de helft look en de helft van de Solo. Zet opzij.
- Laat de rest van de Solo smelten in een wok, fruit hierin de ui en de resterende look.
- Voeg hieraan de kruiden toe en laat 2 minuten fruiten.
- Voeg de tomaten toe samen met het citroensap en 10 cl water. Dek af en laat 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
- Doe de garnalen bij de bereiding en laat op het vuur staan tot de garnalen warm zijn.
- Voeg op het einde de kwark of yoghurt toe om de saus te verdikken, tenslotte ook enkele blaadjes gehakte koriander.
- Presenteer met fijngestampte cashewnoten en blaadjes koriander.
