voorgerecht
Pikante pompoensoep met spek en koriander
Ga eens voor een vurige variant van een klassieker: een pikante pompoensoep met chilipeper. Het perfecte opwarmertje voor gure najaarsdagen.
Geef score
Kooktijd45 min
Voorbereiding
Porties

- 100 ml light room
- 2 wortels
- 4 eetlepels Solo
- 1 l gevogeltefond
- 1 koffielepel verse koriander
- 10 g rood chilipepertje
- zout en peper
- 750 g pompoen
- 2 uien
- 1 preistronk
- 100 g spekreepjes
- Snij de pompoen, wortels, uien en prei in kleine stukjes.
- Stoof de groenten lichtjes in Solo margarine.
- Voeg de gevogeltefond toe en laat het geheel een half uurtje zachtjes pruttelen.
- Neem de soep van het vuur en mix ze grondig.
- Voeg peper en zout toe.
- Bak de spekreepjes krokant.
- Verdeel de warme soep in diepe borden en garneer ze met spek, fijngehakte rode chilipeper, verse koriander en een paar lepeltjes light room.
