Kabeljauw op een groen bedje
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- Solo Vloeibaar
- 1,5 dl light room
- 1 dl witte wijn
- 0.5 blokje Knorr Finesse Bouillon kip
- 800 g kabeljauwhaasjes
- 150 g broccoliroosjes
- 150 g courgette
- 100 g groene asperges
- 1 lente uitje
- 1 eierdooier
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
Bereiding
- Snijd het lente-uitje grof en houd het groen apart. Snijd de courgette in staafjes van 3 cm. Stoof het wit van het lente-uitje en de courgettestaafjes glazig in Solo.
- Doe er de groene asperges in stukken van 3 cm bij, giet er de wijn , 2.5 dl water en het 1/2 bouillonblokje over en laat 15 minuten stoven zonder deksel op een laag vuur. Roer af en toe om.
- Voeg er de broccoliroosjes bij en laat nog even doorstoven tot alle groenten beetgaar zijn.
- Leg de stukken vis in een met Solo ingesmeerde ovenschotel en bak 10 minuten in de oven .
- Werk de groenten af met peper en zout. Haal ze uit het vocht en roer de in light room losgeklopte dooier met een klopper door het kookvocht.
- Schik de groene groenten in een diepe schotel, lepel er de saus rond en leg de vis erop. Bestrooi met het groen van het lente-uitje.
