Spaghetti Bolognese
Als basis voor een spaghetti bolognese wordt Italiaanse soffritto gebruikt. Deze basis van zachtgegaarde ui, wortel en bleekselderij geeft de bolognesesaus zijn heerlijke smaak. Geschaafde Parmezaanse kaas mag bij dit klassieke gerecht niet ontbreken!
De allerlekkerste spaghetti bolognese maak je helemaal zelf met dit eenvoudige recept. Met soffritto als basis en echte Parmezaanse kaas!
Geef score
Kooktijd50 min
Voorbereiding
Porties

- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 3 wortelen
- 2 stengels bleekselderij
- 2 el Solo Vloeibaar
- 400 g gemengd gehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 400 g tomatenblokjes in blik op sap
- 2 Knorr Bouillonketeltje Groenten
- 500 g spaghetti
- 50 g geschaafde of geraspte Parmezaanse kaas
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortel en selder in kleine blokjes
- Verhit de Solo in een grote pan, voeg de uien de look toe en bak kort zonder te kleuren. Voeg het gehakt toe en roer het los met een vork. Breng op smaak met zout en peper en paprikapoeder. Laat in een vijftal minuten op hoog vuur rul bakken. Doe vervolgens de groenten erbij en bak alles kort aan.
- Voeg nu de tomatenblokjes, 400 ml water en de 2 Knorr Bouillonketeltjes toe. Laat de saus vervolgens op zacht vuur zo’n 45 minuten pruttelen. Roer regelmatig om.
- Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verdeel de spaghetti over diepe borden, schep de saus erover en werk af met geschaafde of geraspte Parmezaanse kaas.
