use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Beef Wellington
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Beef Wellington

Beef Wellington

Beef wellington en kroketjes: ahhh, wat een heerlijke combo. Iets zegt ons dat jij dit jaar het lekkerste feestmenu ooit op tafel gaat zetten.

Beef wellington en kroketjes: ahhh, wat een heerlijke combo. Iets zegt ons dat jij dit jaar het lekkerste feestmenu ooit op tafel gaat zetten.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 kg ossenhaas
  • 30 g Solo Bakken en Braden
  • 250 g boschampignons
  • peper
  • zout
  • 2 el verse bieslook
  • 2 el verse platte peterselie
  • 150 g parmaham
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 ei

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de ossenhaas met peper en zout. Verhit de helft van de Solo in een braadpan en bak het vlees kort rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en laat kort afkoelen.
  2. Snijd de champignons, de bieslook en de blaadjes van de peterselie fijn. Verhit de rest van de Solo in een braadpan en bak de champignons op middelhoog vuur. Meng de bieslook en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt op een bord afkoelen.
  3. Neem een strook vershoudfolie en leg de plakken parmaham in 3 rijen overlappend naast elkaar. Verdeel het champignonmengsel gelijkmatig over de ham en leg de ossenhaas er bovenop. Rol met behulp van de vershoudfolie de ham strak om de ossenhaas.
  4. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Neem de ossenhaas uit de folie en leg hem midden op het deeg. Vouw het deeg mooi dicht tot een pakket. Laat het deeg aan de randen een centimeter overlappen en snijd de rest eraf. Draai het vlees voorzichtig om, zodat de naad onderaan zit. Steek eventueel met een koekjesvorm figuurtjes uit de restjes deeg en druk ze op het deeg als versiering.
  5. Splits het ei en klop de eidooier los. Borstel de bovenkant van het bladerdeeg ermee in. Zet het vlees ongeveer een halfuur in het midden van de oven. Neem het vlees uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlees aan tafel in dikke plakken en serveer met aardappelkroketjes.
Zijn boschampignons niet in het seizoen? Gebruik dan gerust gewone witte champignons. Ook superlekker!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.