Kreeft belle-vue
Wie aan de feesten denkt, denkt aan kreeft. Met deze kreeft belle-vue palm je al je gasten vanaf de allereerste seconde in. Een echte klassieker!
Wie aan de feesten denkt, denkt aan kreeft. Met deze kreeft belle-vue palm je al je gasten vanaf de allereerste seconde in. Een echte klassieker!
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 4 kreeften à ca. 600 g
- 1 kropsla
- 2 rijpe tomaten
- 2 el mayonaise
- peper
- zout
Voor de court bouillon:
- 3 stengels selderij, grof gehakt
- 2 wortels, grof gehakt
- 1 ajuin, grof gehakt
- 1 laurierblaadje
- 1 takje tijm
- 4 takjes peterselie
- 2 steranijs sterren
- 1 el geplette peperkorrels
- 1 snufje zeezout
- 3 schijfjes citroen
Voor de cocktailsasus:
- 4 el mayonaise
- 1 el tomatenketchup
- 1 el whisky
- 10 cl Solo Crèmefine Vol, half opgeklopt
- 1 snufje cayennepeper
- Vul een grote kookpot voor de helft met water. Voeg alle ingrediënten voor de court bouillon toe en laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuur.
- Maak ondertussen de cocktailsaus. Meng alle ingrediënten tot je een gladde, pittige saus krijgt.
- Schep de groenten, de citroen en de kruiden uit de court bouillon. Verwijder de elastiekjes rond de scharen van de kreeften en dompel ze gedurende één minuut onder in de kokende court bouillon. Haal de court bouillon van het vuur en laat deze afkoelen, met de kreeften erin.
- Schep de koude kreeften uit de court bouillon en laat ze uitlekken op een rooster. Breek de scharen eraf en halveer de kreeften overlangs met een scherp mes. Breek eventueel de scharen open met de achterkant van een groot mes en haal het vlees eruit.
- Schik telkens beide helften van een kreeft op een bord en leg (het vlees uit) de scharen erbij. Serveer met kropsla en tomaten en geef er de cocktailsaus en mayonaise apart bij.
