hoofdgerecht
Gebakken kalfsfilet met kruidenkorst
Geef score
Kooktijd30 min
Voorbereiding
Porties

- 600 g kalfsfilet
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- 1 eetlepel peterselie
- 2.5 dl kalfsjus
- Kroketten
- 1 dl Porto
- versgemalen peper
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels broodkruim
- 100 g gerookte ham
Voorbereiding
- Verwarmde oven voor op 190°.
Bereiding
- Snij de ham in stukjes. Rooster de pijnboompitten en hak ze fijn. Meng de pijnboompitten, de ham, de peterselie en het broodkruim met 1 eetlepel Solo.
- Verwarm wat Solo in een braadpan. Schroei het vlees dicht in de braadpan.
- Bedek het vlees met het kruidenmengsel en plaats dit in een ovenschotel. Laat het vlees zachtjes gaar worden in de oven.
- Hoe lang dit duurt, hangt af van de dikte van het vlees.
- Blus de braadpan met de kalfsjus en de Porto en laat dit inkoken tot een licht gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Frituur de kroketten.
- Schik het vlees op een bord , leg er een paar kroketjes bij en overgiet het vlees met de saus.
- Werk af met een takje peterselie.
