feestelijk
Mousse van zwarte bessen
Geef score
Kooktijd45 min
Voorbereiding
Porties

- 0.5 kg zwarte bessen
- 3 eetlepels water
- 100 g kristalsuiker
- 1 snuifje zout
- 2.5 dl slagroom
- 1 eetlepel frambozenlikeur of cassislikeur
- 1 eiwit
- 2 zakjes vanillesuiker
- muntblaadjes voor de garnering
- Was de zwarte bessen. Doe ze in een pan met water en laat ze 10 minuten zachtjes koken.
- Neem de pan van het vuur, lepel de bessen eruit en druk ze door een zeef zodat alleen de pitten, velletjes en eventuele steeltjes achterblijven.
- Doe de puree terug in een pan en los de suiker erin op.
- Laat de puree koud worden.
- Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en voeg er eventueel de likeur aan toe.
- Spatel de slagroom door het eiwit en meng er daarna de koude bessenpuree door.
- Verdeel de mousse over schaaltjes of glazen. Zet in de koelkast en laat opstijven.Versier met een takje munt.
