hoofdgerecht
Pizza-focaccia met geitenkaas, pijnboompitten en notensla
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 225 g bloem
- 0.75 koffielepel zout
- 0.25 koffielepel suiker
- 1.5 dl water
- 1 koffielepels Solo
- 1 koffielepel poedergist
- 3 bosjes notensla
- 1 koffielepel olijfolie
- peper
- 150 g geitenkaas
- 1 eetlepel honing
- 25 g pijnboompitten
- Doe de bloem in een kom en voeg er de gist en de suiker aan toe.
- Maak een kuiltje in het midden en meng daarin rustig het water en de Solo tot een gladde massa.
- Kneed het deeg een vijftal minuten en laat het 45 minuten rijzen tot het dubbele in volume.
- Kneed het daarna zachtjes los en verdeel het in stukken op de met olie ingesmeerde bakplaat.
- Bak af in een oven op 180°C.
- Snij de focaccia na het afkoelen in stukken van 10 bij 10 cm.
- Snij de stukken doormidden en beleg deze met de notensla, aangemaakt met een beetje olijfolie, peper en zout.
- Leg er een stuk geitenkaas op, afgewerkt met honing en pijnboompitten.
- Gratineer het geheel even onder de grill van de oven.
