Alaska Pollak in een kleurenpalet van rozemarijninfusie
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 400 g Alaska pollak filet
- 150 g grietfilet
- 1 wortel
- 1 sjalot
- 1 groene paprika
- 1 dl light room
- 1 dl witte wijn
- 1 dl Noilly Prat
- 4 eetlepels Solo Vloeibaar
- 50 g mergpompoen
- 1 rode paprika
- 0.5 citroensap
- 1 takje rozemarijn
- 1 koffielepel currypoeder
- 1 dl Knorr Finesse bouillon vis
- 1 ei
- dille
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°.
Bereiding
- Schil de wortel en de paprika's. Hak de mergpompoen, de wortel en de paprika's heel fijn. Kruid met peper en zout en bak kort in Solo zonder te kleuren.
- Parfumeer met de kerriepoeder.
- Pureer de grietfilet met wat room, het ei en peper en zout. Snijd de pollakfilet in twee gelijke stukken. Kruid en bak de beide zijden goudgeel in gebruinde boter.
- Laat de visbouillon, Noilly Prat, witte wijn, rozemarijn en de versnipperde sjalot tot 1/3 inkoken. Voeg room toe en laat weer opkoken.
- Voeg het citroensap toe, kruid en passeer de saus door een zeef.
- Bestrijk de gebakken pollaknootjes met de visvulling en bedek met de groentemengeling.
- Gaar verder in de oven in een vuurvaste schotel. Schik het hapje op een klein bordje, lepel de saus er rond en versier met dille.
