use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Crème brulée met gekonfijte tomaat en een basilicumsausje

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd45 min
  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Porties
     
    4
recipe image Crème brulée met gekonfijte tomaat en een basilicumsausje
  • 1 dl melk
  • 3 dl light room
  • 1 dl water
  • 100 g suiker
  • 2 el kandijsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 tomaten
  • 3 eetlepels gehakte basilicum
  • 5 eierdooiers
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Zet er een ovenvaste schaal in met water.
  3. Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje.
  4. Laat de melk afkoelen en verwijder dan het vanille stokje.
  5. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een lichtgeel mengsel.
  6. Roer er de light room en de afgekoelde melk door.
  7. Klop dit mengsel nog even op en giet het in vier vuurvaste (lage) kommetjes.
  8. Plaats de kommetjes au bain-marie (in de kom met heet water) 45 tot 60 min. in de oven.
  9. Laat ze afkoelen en zet ze in de koelkast.
  10. Kook water en suiker tot een siroop en pel ,ontpit en snijde de tomaten in stukjes.
  11. Laat de tomatenblokjes 4 min. in de siroop konfijten.
  12. Schep de blokjes uit de siroop op een vel bakpapier.
  13. Droog de tomatenblokjes nog even in een hete oven.
  14. Voeg de basilicum toe aan de siroop en mix alles met een staafmixer.
  15. Ontvorm de créme op de borden, strooi er wat kandijsuiker over en laat dit onder de grill kort karameliseren.
  16. Schik de tomatenblokjes eromheen en overgiet met de basilicumsiroop.

Wat voor score geef jij dit recept?