Crème brulée met gekonfijte tomaat en een basilicumsausje
Geef score
Kooktijd45 min
Voorbereiding
Porties

- 1 dl melk
- 3 dl light room
- 1 dl water
- 100 g suiker
- 2 el kandijsuiker
- 1 vanillestokje
- 2 tomaten
- 3 eetlepels gehakte basilicum
- 5 eierdooiers
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Zet er een ovenvaste schaal in met water.
- Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje.
- Laat de melk afkoelen en verwijder dan het vanille stokje.
- Klop de eierdooiers met de suiker op tot een lichtgeel mengsel.
- Roer er de light room en de afgekoelde melk door.
- Klop dit mengsel nog even op en giet het in vier vuurvaste (lage) kommetjes.
- Plaats de kommetjes au bain-marie (in de kom met heet water) 45 tot 60 min. in de oven.
- Laat ze afkoelen en zet ze in de koelkast.
- Kook water en suiker tot een siroop en pel ,ontpit en snijde de tomaten in stukjes.
- Laat de tomatenblokjes 4 min. in de siroop konfijten.
- Schep de blokjes uit de siroop op een vel bakpapier.
- Droog de tomatenblokjes nog even in een hete oven.
- Voeg de basilicum toe aan de siroop en mix alles met een staafmixer.
- Ontvorm de créme op de borden, strooi er wat kandijsuiker over en laat dit onder de grill kort karameliseren.
- Schik de tomatenblokjes eromheen en overgiet met de basilicumsiroop.
