Geroerbakte biefstuk met rode ui en sesamzaadjes en korianderrijst
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 500 g sperziebonen
- ketjap
- 350 g witte rijst
- 400 g malse (lende)biefstuk
- 2 middelgrote rode uien
- 8 takjes verse koriander
- 4 el Solo Vloeibaar
- 0.5 el sesamzaadjes
- 2 tl honing
- Haal de bonen af en kook ze 6 tot 8 minuten in kokend water. Gebruik een scheutje ketjap in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
- Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik opnieuw een scheutje ketjap in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
- Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Pel, halveer en snipper de uien. Hak de koriander fijn.
- Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de biefstukreepjes en de ui toe. Roerbak 2 minuten en voeg daarna de (warme) sperziebonen en sesamzaadjes toe. Roerbak nog eens 2 minuten. Voeg de honing toe en 4 eetlepels ketjap.
- Roer driekwart van de fijngehakte koriander door de rijst. Verdeel de rijst en de geroerbakte biefstuk over 4 voorverwarmde borden. Strooi de rest van de koriander erover.
