use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Gratin van pompoen met spek en Comté

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Porties
     
    4
recipe image Gratin van pompoen met spek en Comté
  • 1 dikke snede gerookt spek
  • 1 snede pompoen
  • 200 g geraspte Comté
  • bechamelsaus bereid met 40 g Solo
  • 4 soufflébakvormpjes
  1. Verwijder het zwoerd van het spek, snij de plak in fijne reepjes en bak deze aan.
  2. Verwijder het vel en de pitten van de pompoen, snij het vruchtvlees in blokjes en laat dit enkele minuten koken in ongezouten kokend water.
  3. Prik met een vork in de stukjes om te zien of ze gaar zijn en giet het water af.
  4. Plet vervolgens de pompoenstukjes met een vork plat.
  5. Neem de 4 ramequins en bedek de bodem van elk vormpje met een laagje gebakken spekreepjes.
  6. Bedek deze eerste laag met de geraspte Comté.
  7. Spreid er vervolgens de pompoenbereiding over zodat de ramequin al voor 2/3 gevuld is.
  8. Leg bovenop de pompoenlaag nog een laagje spekreepjes en bedek met een beetje bechamelsaus.
  9. estrooi met wat geraspte Comté en een slag van de pepermolen.
  10. Laat de 4 ramequins gedurende 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Wat voor score geef jij dit recept?