Gratin van pompoen met spek en Comté
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 1 dikke snede gerookt spek
- 1 snede pompoen
- 200 g geraspte Comté
- bechamelsaus bereid met 40 g Solo
- 4 soufflébakvormpjes
- Verwijder het zwoerd van het spek, snij de plak in fijne reepjes en bak deze aan.
- Verwijder het vel en de pitten van de pompoen, snij het vruchtvlees in blokjes en laat dit enkele minuten koken in ongezouten kokend water.
- Prik met een vork in de stukjes om te zien of ze gaar zijn en giet het water af.
- Plet vervolgens de pompoenstukjes met een vork plat.
- Neem de 4 ramequins en bedek de bodem van elk vormpje met een laagje gebakken spekreepjes.
- Bedek deze eerste laag met de geraspte Comté.
- Spreid er vervolgens de pompoenbereiding over zodat de ramequin al voor 2/3 gevuld is.
- Leg bovenop de pompoenlaag nog een laagje spekreepjes en bedek met een beetje bechamelsaus.
- estrooi met wat geraspte Comté en een slag van de pepermolen.
- Laat de 4 ramequins gedurende 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C.
