Kalkoensalmi in pizzakorst
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 750 g kalkoen in stukken
- 50 g Solo margarine
- 2 grote pakken pizzadeeg, vooraf gerold
- 150 g gerookte spekblokjes
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 kruidentuiltje
- 0.5 fles droge witte wijn
- 1 ei
- 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
- 3 soeplepels Luikse stroop
- 2 soeplepels olijfolie
- Maïzena Express
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
Bereiding
- Bak de kalkoendelen in een grote pot in een beetje Solo tot ze een mooi kleurtje hebben.
- Fruit de ui en de wortel in het braadvocht. Blus na 5 minuten met de witte wijn en 25 cl water. Voeg het Knorr Bouillonketeltje, het kruidentuiltje en de stukken kalkoen toe. Laat 40 min sudderen met halfopen deksel.
- Bak de spekblokjes en laat ze uitlekken. Schep ze bij de bereiding en laat nog 5 min sudderen. Giet in een zeef en hou de dunne bouillon apart.
- Verwijder het kruidentuiltje en laat de bereiding lauw worden.
- Ontbeen de kalkoen en snij in stukjes. Voeg ze bij het mengsel met 2 eetlepels bouillon en breng op smaak.
- Verdeel in 6 porties. Snij elke pizzabodem in drie.
- Schep een portie kalkoensalmi op een deegdriehoek. Plooi dicht zoals een envelop en leg omgedraaid op een bakplaat bedekt met bakpapier. Maak zes ‘flappen' en bestrijk met losgeklopt ei.
- Bak de flappen ongeveer 25 minuten in de oven. Giet de apart gehouden bouillon in een kookpot. Voeg Luikse stroop toe en breng aan de kook.
- Bind de saus met Maïzena Express en kruid met peper en zout.
- Serveer de saus apart.
