Koude romige bietensoep
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 2 gekookte bieten
- 125 ml water
- 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
- 1 koffielepel balsamicoazijn
- 2 soeplepels light room
- peper en zout
- Bereid een bouillon met 125 ml water en een 1/4 Knorr Bouillonketeltje Groenten. Laat 50 ml afkoelen. De rest kan je in de koelkast bewaren voor een andere bereiding.
- Snij de bieten in blokjes.Doe de blokjes in de kom van een mixer, schakel de mixer in en voeg beetje bij beetje 50 ml bouillon toe.
- Als de soep goed glad is, laat je de mixer met tussenpozen draaien.
- Voeg ten slotte de light room toe en meng alles nog eens kort.
- Giet de soep in een glazen kom. Voeg de balsamico-azijn toe en meng goed.
- Laat minstens een uur in de koelkast afkoelen. Bij het opdienen haal je de gekoelde soep uit de koelkast en breng je ze op smaak.
- Verdeel de soep over zes glazen. Dien heel koud op.
