Kruidenbrood
Geef score
Kooktijd45 min
Voorbereiding
Porties

- 500 g bloem
- 2 zakjes gist
- 1 snuifje zout
- 1 eetlepel suiker
- 25 cl lauw water
- 1 potje zongedroogde tomaten
- 4 teentjes knoflook
- 6 zilveruitjes
- 8 olijven
- Bertolli extra vergine
- Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje en strooi er de gist in.
- Strooi het zout en de suiker op de rand.
- Voeg het lauw water toe in de kuil en roer met een vork tot alles gemengd is.
- Kneed dit goed en leg er een handdoek over.
- Laat het deeg rijzen tot het eens zoveel is.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de vulling door de zongedroogde tomaten, de knoflookteentjes, de zilveruitjes en de olijven fijn te hakken.
- Voeg olijfolie toe tot je een papje hebt. Rol het deeg uit tot 1 cm dikte.
- Strijk de vulling hierover uit. Rol dan het deeg op en doe dit in een met olie ingestreken bakvorm.
- Zet dit 25 à 30 minuten in de oven.
