use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Kruidige kerstboomcake

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur
  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Porties
     
    10
recipe image Kruidige kerstboomcake
  • 60 g geconfijte gember
  • 60 g gekonfijte sinaasappelschil
  • 60 g gedroogde abrikozen
  • 200 g pure kookchocolade
  • 100 g Solo
  • 100 g bloem
  • 1 pakje bakpoeder
  • 20 g ongezoet cacaopoeder
  • 3 theelepels gemalen piment
  • 60 g gemalen amandel
  • 5 eieren
  • 100 g vloeibare honing
  • 140 g suiker
  • 6 steranijs
  • geglaceerde kersen
  • 2 eetlepels poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor op 150° C (thermostand 5).
  2. Hak de gekristalliseerde gember, de gekonfijte sinaasappelschil en abrikozen.
  3. Smelt de chocolade en Solo samen au bain marie of in de microgolfoven.
  4. Meng de bloem, gist, cacaopoeder, piment en amandels.
  5. Breek de eieren in een andere grote kom. Voeg er de honing en suiker aan toe en klop ze met een elektrische mixer tot een luchtig geheel. Voeg er op het einde het gekonfijte fruit aan toe en roer een paar keer door het mengsel.
  6. Wrijf de kerstboomvorm in met een beetje Solo en giet het deeg erin. Bak het brood gedurende 1 uur onderaan in de oven.
  7. Steek een mes in het deeg om te kijken of het brood klaar is. Het mes zou er proper uit moeten komen.
  8. Laat het brood enkele minuten koelen vooraleer de vorm te verwijderen.
  9. Versier de cake met de steranijs en geglaceerde kersen.
  10. Strooi er gezeefd poedersuiker over.

Wat voor score geef jij dit recept?