Lasagne met groenten en feta
van Gaëtan Colin
van Gaëtan Colin
Geef score
Kooktijd40 min
Porties

- 3 eetlepels Solo Vloeibaar
- 500 g gebruiksklare groentejulienne (voor soep)
- 1 afgestreken eetlepel tijm
- 700 ml tomatenpuree
- 200 g feta
- peper en zout
- 500 ml bechamelsaus
- 14 droge, voorgekookte lasagnebladen (250 g)
- 75 g geraspte gruyère
- Bak de groenten 5 minuten op een zacht vuur in Solo Vloeibaar. Kruid met tijm en roer. Voeg de tomatenpuree toe en laat 15 minuten sudderen op een heel laag vuur.
- Neem de pan van het vuur en voeg de fetablokjes toe. Roer en kruid naar smaak.
- Hou 200 g bechamelsaus apart.
- Gebruik de rest van de bechamelsaus voor de lasagne: strijk wat saus op de bodem van een ovenschotel. Leg er 2 met bechamelsaus bestreken lasagnebladen op en bedek met groentesaus.
- Leg er opnieuw 2 met bechamelsaus bestreken lasagnebladen op en ga door tot alle ingrediënten op zijn.
- Eindig met 2 lasagnebladen. Giet er de achtergehouden bechamelsaus over en bestrooi met geraspte kaas.
- Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de bovenlaag mooi goudbruin kleurt. Laat 5 minuten rusten.
