Mexicaanse rode pepersaus
Met deze rode pepersaus geef je een Mexicaanse twist aan je grilgerechten. De lekker pittige smaak wordt ongetwijfeld een hit op je volgende barbecue of gourmetavond.
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 1 eetlepel Solo
- 1 koffielepel gemalen korianderzaad
- 1 eetlepel fijngehakte korianderblaadjes
- 1 koffielepel suiker
- 1 koffielepel zout
- 1 eetlepel azijn
- 2 spaanse pepertjes of jalapenopepers
- 2 uien
- 4 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- Snij de pepertjes doormidden en verwijder de zaadjes.
- Hak de pepertjes, uien, tomaten en het knoflook fijn.
- Smelt de Solo in een pot, stoof de fijngehakte groenten en smaakmakers eventjes aan.
- Voeg er de andere ingrediënten bij en laat ze vervolgens een half uurtje sudderen in hun eigen nat. Voeg er wat warm water aan toe als het mengsel zou gaan aanbranden.
- Wrijf de massa vervolgens door een zeef.
- Je kan deze saus zowel koud als lichtjes opgewarmd gebruiken.
