Pastasalade met mosselen en tapenade van kerstomaten
Het lekkerste pastasalade met mosselen recept! Met dit pastasalade recept zet je een heerlijke zomerse salade op tafel. Vol en romig van smaak en met coeur de boeuf-tomaat en pittge rucola een prima maaltijdsalade voor het hele gezin.
Zin in een pasta met mosselen? Dit eenvoudige recept lukt altijd, ook als je geen keukenprins(es) bent! Lekker voor door de week.
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 275 g pipe rigate pasta
- 1 scheutje olijfolie
- 50 g Solo margarine
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- zeste 0.5 citroen
- 1 kg mosselen
- 1 scheutje witte wijn
- 2 el slagroom
- versgemalen peper
- grof zeezout
- 2 takjes verse oregano
- 1 handvol rucola
- 1 coeur de boeuf tomaat
Voor de tapenade:
- 1 teentje knoflook
- 1 scheutje olijfolie extra vergine
- 1 handvol gemengde kerstomaatjes
- 1 handvol rucola
- versgemalen peper
- zeezout
- Maak de pastasalade: Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water met olijfolie volgens de instructies op de verpakking. Spoel de mosselen zorgvuldig. Pel de rode ui en knoflook en snijd in stukjes. Verhit de Solo margarine in een pan en stoof de ui en look aan met de zeste van de citroen. Voeg de mosselen en wijn toe en kruid met peper en zout. De mosselen zijn klaar wanneer ze openstaan.
- Snijd de coeur de boeuf-tomaat in plakjes. Haal de mosselen uit de pan en haal ze uit hun schelp.
- Zeef het kookvocht en laat het inkoken met een scheutje room. Voeg de oregano en tomatenplakjes toe aan de saus en werk af met versgemalen peper en zeezout. Schep de mosselen en rucola door de pasta en werk af met de saus.
- Maak de tapenade: Blend of mix alle ingrediënten tot een gladde tapenade. Serveer de pasta met de tapenade.
