use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Peer-amandeltaart

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd45 min
  • Porties
     
    4
recipe image Peer-amandeltaart
  • 200 g Solo
  • 220 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  • 20 g bakpoeder
  • 4 peren
  • 50 g amandelschilfers
  • 1 el poedersuiker
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Klop de Solo met de mixer luchtig in een kom. Voeg er de suiker en vanillesuiker aan toe en klop verder. Voeg één voor één de eieren en klop tot je een luchtige massa krijgt.
  3. Zeef de bloem over het beslag, voeg het bakpoeder toe en roer goed door tot de massa weer glad is.
  4. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze elk in 4 partjes.
  5. Bestrijk een lage ronde bakvorm met wat Solo en rol er de bladerdeeg in uit. Giet het beslag erin en schik er de peren in stervorm op, met de bolle kant naar boven.
  6. Zet de bakvorm op een bakplaat en schuif de taart 30 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Bestrooi net voor het opdienen met gehakte amandelen en poedersuiker.

Wat voor score geef jij dit recept?