Pikant rundvlees met sinaasappel
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 5 cl sherry
- 50 g sinaasappeljam
- 0.5 koffielepel pilipili
- 2 eetlepels Solo
- 600 g rundvlees
- zeste van 1 sinaasappel
- 0.5 koffielepel gember
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 dl groentebouillon
- 2 uien (of 1 middelgrote), in reepjes gesneden
- 1 teentje look, fijngehakt
- 1 eetlepel maïsmeel
- 5 cl sojasaus
- enkele korianderblaadjes
- Warm de Solo op in een wok of een pan met een dikke bodem.
- Braad de uireepjes 2 minuten op een hevig vuur tot ze lichtjes bruin worden.
- Zet opzij.
- Bak een paar plakjes rundvlees gedurende 1 minuut en zet opzij.
- Herhaal dat tot het vlees op is.
- Doe de uireepjes en het vlees terug in de wok of de pan.
- Voeg er de sinaasappelzeste, de look en gember aan toe en laat 1 minuut bakken.
- Meng in een kom het maïsmeel, de bouillon, de sojasaus, de sherry, de jam en de pili-pili.
- Giet de saus in de wok of de pan en laat die nog 1 minuut opwarmen.
