use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Pikant rundvlees met sinaasappel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding
     
     
    12 min
  • Porties
     
    4
recipe image Pikant rundvlees met sinaasappel
  • 5 cl sherry
  • 50 g sinaasappeljam
  • 0.5 koffielepel pilipili
  • 2 eetlepels Solo
  • 600 g rundvlees
  • zeste van 1 sinaasappel
  • 0.5 koffielepel gember
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 dl groentebouillon
  • 2 uien (of 1 middelgrote), in reepjes gesneden
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 1 eetlepel maïsmeel
  • 5 cl sojasaus
  • enkele korianderblaadjes
  1. Warm de Solo op in een wok of een pan met een dikke bodem.
  2. Braad de uireepjes 2 minuten op een hevig vuur tot ze lichtjes bruin worden.
  3. Zet opzij.
  4. Bak een paar plakjes rundvlees gedurende 1 minuut en zet opzij.
  5. Herhaal dat tot het vlees op is.
  6. Doe de uireepjes en het vlees terug in de wok of de pan.
  7. Voeg er de sinaasappelzeste, de look en gember aan toe en laat 1 minuut bakken.
  8. Meng in een kom het maïsmeel, de bouillon, de sojasaus, de sherry, de jam en de pili-pili.
  9. Giet de saus in de wok of de pan en laat die nog 1 minuut opwarmen.

Wat voor score geef jij dit recept?