Risotto met kip
Geef score
Kooktijd1 uur
Porties

- 2 kipfilets
- versgemalen peper
- zeezout
- 3 el Solo Vloeibaar
- 2 sjalotjes
- 240 g arboriorijst
- 1 scheut Noilly Prat vermouth
- 6 dl kipbouillon (van 1 blokje Knorr Bouillon Kip)
- 1 bosje groene mini-asperges
- bosje waterkers
- 2 - 3 el erwtjes
- 2 lente-uitjes
- 80 g Parmezaanse kaas
- Snijd de kipfilet in fijne reepjes. Verhit 1 el Solo vloeibaar in een antikleefpan en roerbak de reepjes kip mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Verhit enkele eetlepels Solo in een pan met zware bodem en roerbak de sjalotjes glazig. Doe er de rijst bij en roerbak glazig.
- Blus met de Noilly Prat, laat even inkoken en doe er geleidelijk de bouillon bij tot de korrels zacht zijn. Verdeel de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm en stoom ze gaar of bak ze kort aan in Solo. Snijd de lente-uitjes fijn.
- Doe, als de rijst gaar is, alle ingrediënten samen, zet nog even op het vuur en kruid af met peper.
