Romige bietensoep met kaas
Geef score
Kooktijd2 min
Voorbereiding
Porties

- 2 gekookte bieten
- 5 cl koude groentebouillon
- 1 koffielepel balsamico-azijn
- 1 soeplepel verse kaas met kruiden
- 1 soeplepel light room
- peper zout
- Snij de bieten in blokjes.
- Doe de blokjes in de kom van een mixer, schakel de mixer in en voeg beetje bij beetje de bouillon toe.
- Als de soep goed glad is, voegt u de kaas toe en laat u de mixer met tussenpozen draaien.
- Voeg ten slotte een soeplepel light room toe en meng alles nog eens kort.
- Giet de soep in een glazen kom.
- Voeg de balsamico-azijn toe en meng goed. Laat minstens een uur in de koelkast afkoelen.
- Bij het opdienen haalt u de gekoelde soep uit de koelkast en brengt u ze op smaak.
- Dien heel koud op.
