Salade Niçoise
Olijfjes, tonijn, provençaalse kruiden… In elke hap van deze salade niçoise proef je de Zuid-Franse zon. Zet 'm zelf in een handomdraai op tafel en geniet.
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 blik tonijn op eigen nat
- 2 eetlepels azijn
- Provençaalse kruiden
- 4 porties sla
- 6 tomaten
- 1 ui
- olijven (zwarte)
- 8 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel mosterd
- 1 blik artisjokharten
- Laat de vis en de artisjokharten goed uitlekken.
- Pel en snij de ui in plakjes.
- Roer de olijfolie met de azijn en de mosterd tot een gladde dressing.
- Breng deze op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
- Schik de sla met de tomaten op de borden.
- Verdeel er de vis, de artisjokharten en de olijven over.
- Schik er de tomaten bij. Lepel er de saus over en dien op.
