Salade van scampi's met pompoen en yoghurtdressing
Salades passen ook perfect bij de winter. Neem nu deze supersimpele, maar overheerlijke salade met scampi's en pompoen. Gewoon doén.
Geef score
Kooktijd5 min
Voorbereiding
Porties

- 12 gepelde scampi's
- 2 eetlepels Solo vloeibaar
- zout en peper
- 1 stuk pompoen
- 1 krulsalade
- 100 g ananas
- 4 stukjes gedroogde tomaat
- 1 potje magere yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 scheutje cognac
- 2 eetlepels ketchup
- 1 koffielepel worcestershiresaus
- Bak de scampi's 2 minuten in een eetlepel Solo en breng ze op smaak met zout en peper.
- Snij de pompoen in 8 gelijke delen in de vorm van halve maantjes en bak ze 5 minuten in een eetlepel Solo.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing.
- Was de krulsalade en snij de ananas in kleine stukjes.
- Stel de salade samen: begin met een schijf gebakken pompoen en leg daar de gebakken scampi's bovenop.
- Bedek met een tweede schijf pompoen en werk af met de ananas, gedroogde tomaat en krulsalade.
- Druppel enkele lepeltjes yoghurtdressing rondom de salade.
