Taco’s met kip en guacamole
Met dit taco recept zet je in een half uur heerlijke gevulde taco's op tafel. Met gebakken kip, ui, paprika en maïs en natuurlijk ontbreekt ook de guacamole niet in dit recept. Lekker veel want avocado is niet alleen erg lekker het is ook nog eens heel gezond.
Een lekker taco recept. tacoschelpen boordevol kip, ui en paprika en natuurlijk guacamole. Van deze taco's zal je hele gezin smullen!
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 4 kipfilets
- 1 ui
- 2 rode paprika's
- 3 rijpe avocado's
- 2 tomaten
- 1 bosje lente-uitjes
- 2 limoenen
- 1 bosje koriander
- 40 ml Solo Vloeibaar
- 8 tacoschelpen
- 1 blikje maïskorrels à 180 g, uitgelekt
- Snijd de kip in stukjes. Pel en snijd de ui in halve ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes.
- Verwarm de Solo Vloeibaar in een pan en bak de kip al omscheppend bruin aan. Schep de kip uit de pan en bak de ui en de paprika’s in het bakvet van het kippenvlees. Voeg de kip opnieuw toe zodra de ui en paprika gebakken zijn.
- Halveer de avocado’s, wip de pitten eruit, lepel het vruchtvlees uit de helften en snijd het vruchtvlees grof. Halveer de tomaten en haal de pitjes eruit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de lente-ui in stukjes. Pers de limoenen uit. Pluk de blaadjes koriander van de steeltjes en snijd het grof.
- Meng voor de guacamole de avocado’s, de tomaten en de lente-uitjes, het limoensap en de koriander in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
- Vul de taco's met het kipmengsel en de maïs. Lepel er flink wat guacamole bovenop. Geef de rest er apart bij.
