use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tiramisu met aardbeien

Verras iedereen met deze zomerse versie van een échte Italiaanse klassieker: een zelfgemaakte tiramisu met aardbeien en witte chocolade. Dat wordt smullen!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Porties
     
    6 porties
recipe image Tiramisu met aardbeien
  • 100 g suiker
  • 1 klein glaasje amaretto
  • lange vingers
  • opgeklopte room
  • 600 g aarbeien
  • 1 reep witte chocolade
  • 3 eierdooiers
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 g mascarpone
  1. Leg 6 mooie aardbeien apart.
  2. Gebruik de mixer om de rest van de aardbeien met 50 g suiker en de likeur tot een gladde saus te mengen.
  3. Breek de lange vingers in stukken.
  4. Rasp de koud bewaarde witte chocolade met een grove rasp.
  5. Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel.
  6. Roer de mascarpone erdoor.
  7. Schep een derde van het mascarponemengsel in een glazen schaal of in een coupe.
  8. Daarop komt de helft van de lange vingers en de helft aardbeiensaus.
  9. Schep daarboven de helft van het mascarponemengsel en de resterende lange vingers en aardbeiensaus.
  10. Dek af met de rest van het mascarponemengsel.
  11. Strijk de bovenkant glad en zet koel weg.
  12. Garneer het geheel met de overgebleven aardbeien, toefjes opgeklopte room en de geraspte witte chocolade.

Wat voor score geef jij dit recept?