Tiramisu met aardbeien
Verras iedereen met deze zomerse versie van een échte Italiaanse klassieker: een zelfgemaakte tiramisu met aardbeien en witte chocolade. Dat wordt smullen!
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 100 g suiker
- 1 klein glaasje amaretto
- lange vingers
- opgeklopte room
- 600 g aarbeien
- 1 reep witte chocolade
- 3 eierdooiers
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 g mascarpone
- Leg 6 mooie aardbeien apart.
- Gebruik de mixer om de rest van de aardbeien met 50 g suiker en de likeur tot een gladde saus te mengen.
- Breek de lange vingers in stukken.
- Rasp de koud bewaarde witte chocolade met een grove rasp.
- Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel.
- Roer de mascarpone erdoor.
- Schep een derde van het mascarponemengsel in een glazen schaal of in een coupe.
- Daarop komt de helft van de lange vingers en de helft aardbeiensaus.
- Schep daarboven de helft van het mascarponemengsel en de resterende lange vingers en aardbeiensaus.
- Dek af met de rest van het mascarponemengsel.
- Strijk de bovenkant glad en zet koel weg.
- Garneer het geheel met de overgebleven aardbeien, toefjes opgeklopte room en de geraspte witte chocolade.
