use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vietnamese flensjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd2 min
  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Porties
     
    15 porties
recipe image Vietnamese flensjes
  • 50 g Solo
  • 3 wortelen
  • 0.25 pak rijstvermicelli
  • 4 koffielepels vissaus
  • 2 soeplepels azijn
  • 4 koffielepels suiker
  • 50 g gemalenpinda's
  • 0.5 koffielepel moes van pepers
  • 15 Vietnamese flensjes
  • 150 g rundvlees
  • sojasaus
  • 1 krop sla
  • 1 komkommer
  1. Snijd het rundvlees in plakjes. Laat het vlees eventjes in de sojasaus marineren. Bak het vlees met de Solo in een pan.
  2. Was en rasp de wortelen. Was de sla en snijd de gewassen komkommer in kleine blokjes.
  3. Kook de vermicelli 4 minuten, volgens de instructies op het pak.
  4. Meng voor de saus 4 lepels vissaus met 2 lepels azijn, 4 koffielepels suiker en een beetje warm water. Hieraan voeg je de gemalen pinda's en de moes van pepers toe (een heel klein beetje).
  5. Dek de tafel. Voorzie één schone vaatdoek per persoon en leg deze op tafel.
  6. Vul een grote slakom met heet water. Maak de vaatdoeken met enkele lepels water nat om te voorkomen dat de flensjes kleve
  7. Spreid het flensje uit over de vaatdoek, leg er salade, komkommer, wortelen, enkele vermicelli, vlees en pinda's op. Rol het flensje strak op en maak een pakketje door de randen op te vouwen. Opgelet, de flensjes zijn broos.

Wat voor score geef jij dit recept?