Vietnamese flensjes
Geef score
Kooktijd2 min
Voorbereiding
Porties

- 50 g Solo
- 3 wortelen
- 0.25 pak rijstvermicelli
- 4 koffielepels vissaus
- 2 soeplepels azijn
- 4 koffielepels suiker
- 50 g gemalenpinda's
- 0.5 koffielepel moes van pepers
- 15 Vietnamese flensjes
- 150 g rundvlees
- sojasaus
- 1 krop sla
- 1 komkommer
- Snijd het rundvlees in plakjes. Laat het vlees eventjes in de sojasaus marineren. Bak het vlees met de Solo in een pan.
- Was en rasp de wortelen. Was de sla en snijd de gewassen komkommer in kleine blokjes.
- Kook de vermicelli 4 minuten, volgens de instructies op het pak.
- Meng voor de saus 4 lepels vissaus met 2 lepels azijn, 4 koffielepels suiker en een beetje warm water. Hieraan voeg je de gemalen pinda's en de moes van pepers toe (een heel klein beetje).
- Dek de tafel. Voorzie één schone vaatdoek per persoon en leg deze op tafel.
- Vul een grote slakom met heet water. Maak de vaatdoeken met enkele lepels water nat om te voorkomen dat de flensjes kleve
- Spreid het flensje uit over de vaatdoek, leg er salade, komkommer, wortelen, enkele vermicelli, vlees en pinda's op. Rol het flensje strak op en maak een pakketje door de randen op te vouwen. Opgelet, de flensjes zijn broos.
