Vogelnestjes
Pas als je het vogelnestje open snijdt zie je waarom deze spannende gehaktbal zo genoemd wordt. Een verrassing op het bord voor groot en klein!
Iets lekkers op tafel zetten met gehakt vandaag? Huisgemaakte vogelnestjes smaken áltijd. Volg dit eenvoudige recept en tover ze in amper een halfuurtje uit je oven.
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 4 eieren, hardgekookt
- 1 ui
- 1 el Solo Bakken en Braden
- 250 g champignons
- 500 ml passata
- 1 el Provençaalse kruiden
- peper
- zout
- 400 g gekruid rundergehakt
- 200 g witte rijst of bruine rijst
- 1 el gehakte bieslook
- 1 el gehakte peterselie
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de hardgekookte eieren. Pel en snipper de ui. Verhit de Solo in een kookpot en fruit er de ui in aan. Voeg de passata en de Provençaalse kruiden toe. Laat 10 minuten zacht sudderen.
- Maak de champignons schoon, snijd ze in dunne plakjes en voeg ze toe aan de tomatensaus. Laat opnieuw 10 minuten sudderen. Kruid bij met peper en zout.
- Verdeel het gehakt in 4 porties en druk ze plat tot ronde schijven op je werkblad. Verpak elk ei in een laagje gehakt en rol tot ovale balletjes. Leg de vogelnestjes in een ovenschaal, overgiet ze met de saus en gaar ze ongeveer 25 minuten in de oven.
- Kook intussen de rijst gaar volgens de verpakking. Meng er de gehakte peterselie en bieslook door en serveer bij de vogelnestjes.
