Wokschotel met voorjaarsgroentjes, kalkoen en basmati
Geef score
Kooktijd45 min
Porties

- 400 g basmatirijst
- 1 rode paprika
- 8 mini maïs
- 150 g sluimererwten
- 0.5 courgette
- 100 g champignons de Paris
- 500 g kalkoenfilet
- 4 eetlepels Solo Light Vloeibaar
- 1 stuk gember
- 2 eetlepels honing
- 1 glaasje witte wijn
- 1 teentje geperste look
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel currypasta
- 1 pepertje
- 1 bussel koriander (gesnipperd)
- Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak alle groenten schoon en snij ze in blokjes.
- Snij de kalkoenfilet in blokjes en bak ze in de wok in 2 eetlepels Solo Light. Kruid met peper en zout. Haal de kalkoen eruit en hou warm onder een bord.
- Doe opnieuw 2 eetlepels Solo Light in de wok en bak de fijngesneden groentjes gaar.
- Voeg de gember, geperste look, witte wijn, honing, sesamolie en currypasta toe.
- Snij het pepertje in tweeën, verwijder de pitjes, hak het erg fijn en voeg toe aan de wokschotel.
- Laat alles nog 8 minuten bakken in de hete wok.
- Voeg ten slotte de kalkoenblokjes opnieuw toe en werk het geheel af met de gesnipperde koriander. Serveer de basmatirijst er apart bij.
