use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Zalmsoepje met amuse van zalm en courgette

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Porties
     
    4
recipe image Zalmsoepje met amuse van zalm en courgette
  • 4 eetlepels Solo
  • 4 eetlepels bloem
  • 0.5 l lauwe melk
  • 0.5 l visbouillon (vers of van blokje)
  • 2 eetlepels tamara (gerookte kabeljauweitjespasta)
  • 2 eetlepels zure room
  • klein scheutje wijn
  • peper en zout
  • 100 g gerookte zalm
  • 4 kleine takjes dille
  • 100 g gerookte zalmsnippers
  1. Het zalmsoepje: Maak van de Solo, bloem, melk en bouillon een mooie basissoep. Laat dit 5 minuten zachtjes gaar koken.
  2. Voeg nu de zalmsnippers, tarama, zure room en wijn toe, laat niet meer koken. Roer met de garde zodat de zure room er een zacht gebonden soepje van maakt, proef op peper en zout.
  3. Serveer met een garnituur van de kruidjes en op de soeplepel het amuusje.
  4. Amuse: Snij gerookte zalm in reepjes van 1 cm bij 15 cm.
  5. Maak met een dunschiller dezelfde reepjes van een courgette. Blancheer of stoom de reepjes courgette zodat ze soepel worden.
  6. Leg nu op elk reepje courgette een reepje zalm, maak daar voorzichtig een knoopje van. Leg dit op de soeplepel en garneer met wat dille.

Wat voor score geef jij dit recept?